Европски дан језика

У суботу, 28. септембра, од 11 до 13 часова, у пешачкој зони испред Културног центра одржана је манифестација Европски дан језика. Овогодишњи слоган је био „За непца“, а мотивисан је размишљањем о језику као способности и средству комуникације, али и језику као органу и рецептору чула укуса.

Програм се одвијао на штандовима, на којима су школе имале прилику да представе радове својих ђака – рецепте за кување, натписе за куварице, куварице, фразе и изразе у вези са јелом, као и све друго што има асоцијацију на спремање хране. Петоро наших вредних ученика је учествовало у овој манифестацији, у пратњи наставница Мирјане Теодоровић, Наташе Ђаковић и Сенке Башић.

Циљ овогодишње манифестације је био да се о различитим језицима и културама обавестимо посредством културе исхране, тј. специфичних кухиња различитих народа. Радови су се наплаћивали у виду добровољног прилога, а новац сакупљен током манифестације биће уплаћен у добротворне сврхе, и то Удружењу родитеља деце оболеле од рака ЗВОНЧИЦА, при Институту за здравствену заштиту мајке и детета Србије у Београду (http://www.zvoncica.org).

Leave a comment

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *