Школску славу – Светог Саву, прославили смо свечаном академијом.

Ове године, можда више него до сад, тренутак је да се позабавимо мишљу о улози образовања и просветитељства и запитамо се да ли смо нарушили њихове темеље који су се некада базирали на култури понашања и међусобног уважавања. Светитељ, чији лик и дело славимо, залагао се да управо посвећеност духа и ума буду темељи стабилне и успешне Србије.

Једино земља чија је омладина жељна знања и лепог понашања, може вратити на пут систем правих вредности. Наша школа с поносом памти бројне ученике које је испратила у нове животне походе, као што многе личности и данас изграђује, захваљујући посвећеношћу учитеља и наставника.

Заслуге у осмишљавању овогодишње приредбе имају: наставница српског језика Далиборка Божић, наставник музичке културе Дејан Јосиповић, учитељице Катарина Тодоровић и Биљана Станковић и вероучитељ Глиша Живановић. Они су били уједињени ка истом циљу, а он је да сцена буде разноликог и квалитетног садржаја. Хорски наступ садржао је три нумере, Химну Светом Сави, песму „Ко удара тако позно“ која ће обогатити представу посвећену лику и делу Светитеља Саве.

У улози наратора су ученици осмог разреда: Анђела Јањић и Вељко Ћирковић. Ђаци су које краси одговорност, посвећеност и лепо васпитање. Вељко Ћирковић је до сада постигао резултате за Вуковца, зато је претендент за овогодишњег ђака генерације. Шестаци: Миљан Бркић и Бошко Топаловић увек су расположени за ваннаставне активности и указивање поштовања наставницима. У улози Ане, мајке Светог Саве, је увек одговорна и са решењем спремна – ученица Сара Рувидић. С њом у стопу иде Стефан Немања, чији лик тумачи Лазар Мартић, један од најбољих ђака шестака. Певачки трио Теодора Полић, Јана Ристић и петакиња Марија Чачић, својим вокалним способностима, учиниће ужитак за уши.

Ђаци другог разреда успели су да савладају трему и покажу се у најбољем светлу, то су: Теодора Тушановић, Андреа Којић, Магдалина Станковић, Наташа Паић, Марко Полић који се окушао и са старијим узрастом, Матеја Ковачевић и Реља Поповић. А међу најмлађим ђацима првацима, да запамте текст потрудили су се: Јована Јовановић, Ленка Пешић, Марко Чачић, Стефан Вујанић, Исидора Бељић и Лазар Чачић.

Хор је трећом нумером затворио приредбу, а ми ћемо вас позвати да будете наши гости и заказати сусрет следеће године у исто време и на истом месту.

До тада нека нас све чува Свети Сава. Слава му.

Leave a comment

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *