Фестивал „Руже Липолиста“

Фестивал „Руже Липолиста“ је привредно-културна манифестација која се сваке године одржава у јуну месецу у дворишту наше школе.  

Фестивал окупља бројне произвођање цвећа и украсног биља, а праћен је и богатим културно-уметничким програмом. Ове године и наша школа се укључила у програм фестивала  и госте настојала да упозна са богатом историјом и културом нашег краја.

 

Развојним планом наше установе су предвиђене различите активности и активније учешће ученика и наставника у програму обележавања Фестивала. Сем тога, желели смо на овај начин да се повежемо и са другим школама.

Ове године наши гости су били ученици и колеге из :

  • ОШ „Војвода Степа“ из Горње Горевнице (околина Чачка)
  • ОШ „Краљ А. Карађорђевић“ из Прњавора.

Програм је обухватао:

  • историјско предавање ( о славном војсковођи Војводи Степи, које је припремила наставница Милица Пантелић уз посету Кривом багрему)
  • аранжирање цвећа ( радионицу која је реализована за ученике наше школе и ученике из Горње Горевнице и Прњавора. Радионица је реализована у сарадњи између наставнице биологије и професорице Ђурђе из Средње пољопривредне школе из Шапца)

  • ликовне активности ( посету Етно селу сликара С. Топаловића и осликавање радова за изложбу, уз пратњу наставника Николе Младеновића)

  • учешће ученика наше школе Милице Урошевић, Тамара Чачић, Тамаре Марић и Јована Маринковић у музичком програму Фестивала посету расаднику Топаловић

продајну изложбу коју су припремили ученици који похађају грађанско васпитање са својим наставницама Далиборком Божић и Мирјаном Теодоровић, као и учитељице Јасмина Петровић и Снежана Горданић са својим ученицима.

Захваљујемо се свим нашим ученицима и наставницима, колегама из ОШ „Војвода Степа из Горње Горевнице, ОШ „Краљ А. Карађорђевић“ из Прњавора , Средње пољопривредне школе, организационом одбору Фестивала и Градској управи града Шапца.

Посебну захвалност дугујемо колегама из Горње Горевнице.

 Oчекујемо вас и следеће године!

Leave a comment

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *