АКТИВНОСТИ УЧЕНИКА ПОВОДОМ ВАСКРШЊИХ ПРАЗНИКА

 

На сам дан Васкрса Господњег 16.04.2017 год. у црквеној сали парохијског дома у селу Липолисту одржана је традиционално двадесет и трећа по реду туцијада, односно манифестација посвећена најмлађима.

Сам догађај је пропраћен богатим културно-уметничким , такмичењима у литерарно- ликовним радовима и у најјачем,најлепше нашараном,највећем и најмањем јајету.

У договору директора наше школе са парохом села, вероучитељем и председником месне заједнице из Беле Реке ( а уз помоћ следећих спонзора: МЗ Липолист,МЗ Бела Река,Влада Бељић “VIB” Липолист, ”TRANSKOM 94“, Мијаиловић Јовица, Маринковић Милан,Теодоровић Станимир, Поповић Раде, “TOMSIN” и “Млин Ковачевић”) организован је овај догађај.

Активности ученика су биле:

Ученици млађих и старијих разреда имали су задатак да за време једног школског часа напишу литерарни рад на тему „Васкрсење Христово” које је касније од стране школског стручног тима прегледано те су најбољи радови издвојени тј. одређени за награде при званичној прослави на Васкрс у цркви у Липолисту.

На велики петак 14.04.2017 год. у црквеној сали парохијског дома села Липолиста одржана је ликовна академија такође на тему „Васкрсење Христово” где је учествовало 20 ученика.

Школски стручни тим и стручни жири донели су следеће одлуке:

Награђени литерарни радови ученика од првог до четвртог разреда из Липолиста су:1.Вујанић Николина IV-1,2.Обрадовић Николина II-1,3.Маринковић Марина III-1, док код старијих ученика од петог до осмог разреда награде су припале ученицима:1.Марић Тамара VII-2,2.Машић Бојана VIII-2,3.Топаловић Вукашин VI-2. Награђени литерарни радови ученика из Беле Реке су:1.Тодоровић Јован IV-2,2.Станковић Анђела IV-2,3.Ристић Јелена II-2.

Награде за ликовне радове од првог до четвртог разреда припале су ученицима:1.Митрашиновић Вања IV-4,2.Вујанић Николина IV-1,3.Бркић Дуња II-1, док код старијих ученика од петог до осмог разреда награде су припале ученицима:1.Петровић Филип VII-1,2.Радаковић Теодора VI-1,3.Јовановић Душан VII-1.

Што се тиче саме туцијаде награду за најјаче јаје освојио је Мишљеновић Ђорђе, награду за најлепше нашарано јаје освојила је Ковачевић Ивана,награду за највеће јаје ученик Петровић Константин I-1 и награду за најмање јаје освојио је Ковачевић Горан.

Leave a comment

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *