Реализација пројекта „ Безбедно детињство – развој безбедносне културе младих“

У оквиру активности које су предвиђене акционим планом за заштиту ученика од насиља, злостављања и занемаривања у нашој школи, 20 априла организовано је предавање за ученике петог разреда. Реализацију пројекта „ Безбедно детињство – развој безбедносне културе младих“ започели смо организовањем предавања за све ученике петог разреда. Предавање су одржали саобраћајни полицајаци и полицијска инспекторка.

za sajt

Ученицима су на јасан начин приказана основна правила у саобраћају, саобраћај бицикала, безбедна вожња бицикала, употреба светла у ноћним условима и условима смањене видљивости, саобраћајни знаци, савети за безбедност деце као путника, прелазак улице и слично. Саобраћајни полицајци су иницирали код ученика одговорно, пажљиво и савесно понашање у саобраћају, уз поруку за ученике „Будите опрезни!“ и поруку за одрасле „Одрасли, будите добар узор деци својим понашањем“!

za sajt

Полицијска инпекторка се дотакла теме насиља, начина адекватних реаговања и електронског насиља. Ученици су показали велики степен интересовања за наведене теме и добили корисне и поучне информације које доприносе развоју свести о безбедносној култури младих.

Leave a comment

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *