ИЗВЕШТАЈ са Дана школе у Белој Реци

Белоречка школа прославила је јубилеј од 110 година постојања, 10.априла текуће године. Овом приликом, гостима је представљен богат и разнолик садржај.  Пре свега, публици се обратио директор школе Добросав Тушановић.  У уводном делу, водитељи  су  нас подсетили на детаље из биографије Степе Степановића. На бини су се, затим, смењивали извођачи од хориста, којима је руководио наставник Дејан Јосиповић , до другака, трећака и четвртака које су припремале учитељице Будинка Станковић, Зорица Стаменић и Нада Тадић.

Малци су се представили: луткарском представом, костимизирани у цвеће и пролеће, и у народним ношњама одигравши коло у духу српске традиције. Старији ђаци су за ову прилику извели одломак из Молијерове комедије Грађанин племић. У припреми ове изведбе, помогла им је наставница српског језика Далиборка Божић.

Наши  талентовани ђаци представили су се на хармоници као и најуспешније рецитаторке (обе из Б.Реке).Атмосфера је била весела и пријатна, а томе је највише допринело лепо време које је омогућило наступе напољу, те су програм  могли пратити сви заинтересовани  мештани.Лепо је када успевамо да донекле сачувамо  некадашњи дух школства, за којим сви помало осећамо носталгију, а који у овом планинском месташцу, у приземној згради, на скамијама и међу  добрим и скромним  ђацима успева још да не изумре.За целокупни амбијент : импровизацију сцене и изглед бине, заслужне су биле вредне руке поменутих учитељица и наставнице.

 

Leave a comment

Leave a comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *